Kundeservice  | 
  1. Trygg E-handel

Trygg e-handel 

Trygg-handel er en sertifisering for e-handels firmaer

Målet til Trygg E-handels sertifisering, er å hjelpe deg som forbruker å velge riktig e-handelsfirma når du handler så du kan føle deg trygg og sikker også etter at du har gjennomført kjøpet på internett og venter på at varene dine skal bli levert. Trygg e-handels målsetting er at det skal kjennes like trygt og sikkert å handle på internett som i en vanllig butikk. 

Trygghet for forbrukeren

Når du handler fra ett firma som har sertifisering fra Trygg E-handel, så innebærer det at firmaet gjennom en avtale må forholde seg til endel krav. Kun stabile og seriøse e-handels firmaer har retten til å bruke sertifiseringen Trygg E-handel.

Trygg E-handels krav er tilrettelagt for at du som forbruker skal kjenne til og ta vare på dine rettigheter når du handler via internett. Blant annet stilles det krav til at firmaet skal være tydelig med sin identitet, ha sikre rutiner for håndtering av personopplysninger, bruke sikre betalingsløsninger og ha en stabil økonomi.

Symbolet for Trygg e-handel

Her kan du se sertifiseringen til North Trampoline hos Trygg E-handel.

Les mer om...

Sertifisering

Trygg E-handel er en sertifisering for e-handels firmaer. Ett e-handelsfirma er et firma som selger varer og tjenester gjennom en butikk på internett (Distansehandel). E-handel foregår på samme måte som tradisjonell postordre. Forskjellen er at varene vises på en hjemmeside samtidig som kjøpsavtalen skapes direkte på hjemmesiden.

Det finnes i dag tusentals aktører som selger varer og tjenester på Internett i Norge og de fleste er seriøse. For å beskytte dine personopplysninger og andre sensitive opplysninger, er det da viktig at du vet hvem du gir disse opplysningene til, samt er oppmerksom på noen generelle råd og regler for sikker netthandel. Man skal også føle seg trygg på at firmaet kommer til å levere varene innen avtalt tid og at du skal kunne få hjelp etter at kjøpet er gjort hvis noe skulle være feil eller gå galt under kjøpsprossessen.

Mer informasjon om e-handel finner du på Trygg E-Hande's offisielle hjemmeside, samt kontaktinformasjon om du skulle ønske å stille ytterligere spørsmål om e-handel.

Hvor finner jeg en oversikt over sertifiserte butikker?

Du finner alle sertifiserte firmaer for e-handel på Trygg E-handels hjemmeside. Under listen over sertifiserede butikker finner du Hoppeeksperten listet under seksjonen Sport og fritid. Om du skulle være usikker når du handler på nettet bør du sjekke ut Forbrukerombudets informasjon om falske nettbutikker.
X

Innstillinger for informasjonskapsler