Kundeservice  | 
  1. Produkter

FAQ

Reservedeler – hvor finner jeg dem?

Reservedeler – hvor finner jeg dem? 

På vår hjemmeside finnes det et stort utvalg av forskjellige reservedeler. Hvis du har vanskeligheter med å finne ut hvilke du trenger, er du velkommen til å kontakte oss for hjelp!


Hvilken størrelse burde jeg velge?

Hvilken størrelse burde jeg velge? 

Hoppearealets størrelser finner du under FAKTA på hver modell. Vi anbefaler å kjøpe en så stor trampoline som man har plass til. Til tross for at vi vil alltids anbefale å hoppe én av gangen, så vet vi at det ikke bestandig blir slik i virkeligheten. Siden det er større areal å hoppe på, vil store trampoliner være tryggere, spesielt hvis man er flere hoppere. Hvis den skal brukes til triksing og akrobatikk er det også fordel å ha en så stor trampoline som mulig.
 
Spensten på trampolinen vil være ulik på en stor eller liten hoppeduk, hvor spensten på en mindre hoppeduk vil være noe “raskere” da det er kortere avstand ut til fjærene, hvor på en større hoppeduk vil spensten bli noe “tregere” eller “tyngre”.
 
Når det er sagt så er både størrelse og form et spørsmål om hva som passer i hagen, og hvilket behov familien har. 


Hvor finner jeg eksakte mål på trampolinen?

Hvor finner jeg eksakte mål på trampolinen? 

Under hvert produkt kan du finne en FAKTA-side som har mer detaljert informasjon om størrelsene og mål. 


Hvilken form på trampolinen burde jeg kjøpe?

Hvilken form på trampolinen burde jeg kjøpe?  

Det er flere ulike ting å tenke på når man skal velge form på trampolinen.

Rund: Den runde trampolinen er klassikeren, og er perfekt for lek og moro. Fordelen med en rund form er at du får et stort hoppeareal, og at hopperen hele tiden trekkes inn mot midten, spesielt hvis flere skal hoppe sammen. Dette øker sikkerheten, og man slipper å bekymre seg for å hoppe skjevt.


Oval: Dersom man ikke har så god plass i hagen, kan en oval trampoline være et godt alternativ da den eksempelvis kan lettere plasseres i et hjørne. Den ovale formen gir også veldig gode hoppeegenskaper. Det avlange hoppearealet er også godt egnet til triks og akrobatikk samt å spille ballspill som for eksempel basket på trampolinen. 

Rektangulær: Ta en titt på vår fantastiske North Performer Revolution – høyere hopp, mer stabil ramme og en mykere landing. Vi har revolusjonert spensten! Vi har også utvidet Explorer-familien med en rektangulær trampoline, perfekt for den som vil ha ekstra god spenst til en attraktiv pris. North Athlete er en proffmodell med fantastisk ytelse rettet mot erfarne hoppere, toppidrettsutøvere og ekstremsportsutøvere. Den er uten sikkerhetsnett og er også høyere enn våre andre modeller, og er derfor ikke egnet for mindre barn.


Hvordan er dimensjonene på trampolinen målt?

Hvordan er dimensjonene på trampolinen målt? 

De angitte målene er rammens yttermål. I tillegg regnes det med at stengene til sikkerhetsnettet sitter på yttersiden av rammen. Se på bildene på hjemmesiden hvis nødvendig. 


Hva er forskjellene på Pioneer og Explorer?

Hva er forskjellene på Pioneer og Explorer? 

North Pioneer og North Explorer finnes i både ulike former og størrelser. De er ulike i både konstruksjon, montering, spenst og material. Begge er sikre og har høy kvalitet, uansett hvilken man velger.
 
North Pioneer er en god trampoline som vi anbefaler til familier med små barn som skal kjøpe trampoline for første gang ettersom den er utformet til hopp og lek. Den har en veldig myk spenst, og er derfor godt egnet for de aller minste. Sikkerhetsnettet er montert på innsiden av kantbeskyttelsen slik at barna ikke får tilgang til fjærene - eller kantbeskyttelsen på trampolinen. Dette innebærer at monteringen er litt mer avansert enn på Explorer, men monteringsvideoen er til god hjelp.
 
North Explorer kan passe alle aldersgrupper siden den har en justerbar spenst. Den er også utformet til litt mer avansert bruk som trening, akrobatikk og triks, og lignende for unge og voksne. Explorer er derimot kraftigere og mer robust i konstruksjon. Kantbeskyttelsen og sikkerhetsnettet har unike sikkerhetsløsninger som igjen gjør det mulig å tilpasse spenst etter eget behov. North Explorer har også en mer brukervennlig montering. 


Hva er forskjellen på Explorer rektangulær og Performer Revolution?

Hva er forskjellen på Explorer rektangulær og Performer Revolution? 

Begge trampolinene har en rektangulær form og er designet til den atletiske hopperen.

Performer Revolution gir derimot et høyere hopp og mykere landing, samt har en mer stabil ramme. Spensten er optimert for en avansert hopper med dens unike fjærer som er produsert i Sverige. Hoppeduken fungerer som en pumpe hvor hopperens kraft flytter luften opp og ned. Hoppeduken er også vevd med større hull enn på tradisjonelle trampoliner slik at den lettere beveger seg gjennom luften. Dette sparer energi slik at man kan hoppe i lengre tid. 


Trenger jeg sikkerhetsnett?

Trenger jeg sikkerhetsnett? 

De vanligste skadene ved bruk av trampoline er relatert til, eller mangelen av, sikkerhetsnett. Sikkerhetsnettet forhindrer at hopperen spretter av trampolinen. Vår erfaring er at mindre barn elsker å løpe og leke, like mye som å hoppe, så da blir sikkerhetsnett ekstra viktig.
 
Sikkerhetsnettet utvider også mulighetene for hva man kan gjøre på en trampoline. Det er eksempelvis populært å ha med baller på trampolinen. Leken blir mye enklere når man har et sikkerhetsnett montert. 


Kan trampolinen stå ute hele vinteren?

Kan trampolinen stå ute hele vinteren? 

Når det gjelder vinterlagring anbefaler vi å ta inn sikkerhetsnettet, kantbeskyttelsen, fjærene og hoppeduker, og sørge for at delene er tørre for å unngå mugg, før du legger dem bort. Delene skal lagres på et tørt sted hvor skadedyr ikke kan komme til.
 
Mange lar rammen være ute hele vinteren uten problemer. Men for økt holdbarhet av trampolinen anbefaler vi også å ta inn denne for å lagre rammen innendørs i vintermånedene. Hvis du bor nært sjøen bør du ta inn hele trampolinen da sjøluften øker slitasje og risikoen for rust. Spyl gjerne rammen med ferskvann i tillegg før demontering.
 
Hvis man ikke ønsker å pakke ned fjærene og hoppeduken, bør man være klar over at all snø som eventuelt legger seg på hoppeduken kan bli svært tungt. Da risikerer man at fjærene blir utstrukket som da kan føre til at de mister spenning til neste sesong. Hvis du fortsatt velger å beholde hoppeduken ute, så anbefaler vi at man børster vekk snø med jevne mellomrom for å unngå å unødvendig belaste fjærene. 


Hvor kan jeg best plassere trampolinen?

Hvor kan jeg best plassere trampolinen? 

Det skal være minimum 4,5 til 6 meter fritt i høyden over trampolinen, og 1,5 meter fritt område hele veien rundt trampolinen. Det skal være tilstrekkelig med avstand fra gjenstander og eventuelle farer, inkludert kraftledninger, grener, lekeapparat, svømmebasseng, svingstativ og gjerder.
 
Trampolinen må plasseres på en jevn overflate som gress eller flis. Den skal ikke plasseres på harde overflater som fliser og lignende.
 
Det må ikke være gjenstander under trampolinen. 


Kan man bruke/hoppe på trampolinen i minusgrader?

Kan man bruke/hoppe på trampolinen i minusgrader?

Ja, det kan man. 


Hvor lang tid tar det å montere trampolinen?

Hvor lang tid tar det å montere trampolinen? 

Det avhenger litt av hvilken modell man kjøper, men man kan regne med en ca. 2-4 timers montering hvis man er 2 personer, og følger instruksjonene i bruksanvisningen. Det vil ta litt mindre tid når man demonterer trampolinen igjen, og montering nummer to til sesongen etter pleier å gå enda raskere. På vår YouTube-kanal kan man også finne monteringsvideoer for de fleste av våre modeller, samt inne på hver enkelt trampolines produktside på hjemmesiden vår. 


Hvor finner man monteringsmanualer?

Hvor finner man monteringsmanualer? 

På hjemmesidens produktsider kan man finne video av montering, men bruksanvisning blir også sendt med ved bestilling. 


Hvordan rengjører jeg overtrekket til kantbeskyttelsen?

Hvordan rengjører jeg overtrekket til kantbeskyttelsen? 

Det er lett å rengjøre med en klut, mild såpe og lunket vann. 


Hvorfor skal jeg satse på en premiumtrampoline i stedet for en billigere?

Hvorfor skal jeg satse på en premiumtrampoline i stedet for en billigere?  

Vi ønsker at man skal føle seg sikker på at man har en trygg og flott trampoline i dag, i morgen og i fremtiden.
 
Når vi utvikler våre produkter gjør vi det med kvalitet, ytelse og sikkerhet i fokus. Rammen er kraftig og stabil, våre kantbeskyttelser og sikkerhetsnett slitesterke og robuste, og fjærene er nøye testet og tilpasset trampolinens størrelse og form. Trampolinens ben er pulverlakkerte – noe som gir ekstra god rustbeskyttelse.
 
Selvfølgelig er våre trampoliner CE-sertifiserte, og vi oppfyller alle krav i gjeldende lovverk. I tillegg tester vi alle våre trampoliner hos sertifiserte testinstitutt og sikrer at alle deler er av høyeste kvalitet.
 
Under “Om North” kan man lese mer om hvordan vi arbeider med våre produkter, samt hvorfor den norske X-games medaljevinneren Tiril Sjåstad Christiansen hopper på våre trampoliner.


Trenger man et overtrekk? Kan man ha overtrekk på trampolinen når man har et sikkerhetsnett?

Trenger man et overtrekk? Kan man ha overtrekk på trampolinen når man har et sikkerhetsnett?  

Det trengs ikke overtrekk for å beskytte mot regn, men vi anbefaler et overtrekk hvis trampolinen står under trær med nedfall av grener, grannåler og blader.
 
Reiser man bort en periode over sommeren kan det også være lurt med et overtrekk, da det beskytter kantbeskyttelsen og hoppeduken for UV-stråling.
 
Selv om man også har sikkerhetsnett på trampolinen så går det som oftest an å sette på et overtrekk, men det blir stramt ved stolpene hvor sikkerhetsnettet spennes fast, og man blir i visse tilfeller nødt til å løsne på nettet.


Er det nødvendig med et forankringssett?

Er det nødvendig med et forankringssett? 

Hvis trampolinen skal stå et sted med mye vind, så er et forankringssett smart. Det er dog ikke en garanti for at trampolinen ikke kan flytte på seg, og sikrer ikke trampolinen i storm og lignende. Ved storm, eller kraftige vindkast, anbefaler vi å demontere trampolinen. 

X

Innstillinger for informasjonskapsler