Rask levering Sustainability 30 dagers åpent kjøp

Hjem  /  Stories / Bevegelse og lek - en ekte life saver
TEXT_STORIES  >  Bevegelse og lek - en ekte life saver

Bevegelse og lek - en ekte life saver

Bevegelse og lek - en ekte life saver

Flere yngre blir rammet av overvekt, og andre fysiske og psykiske sykdommer for tiden, men med kun 60 minutters bevegelse om dagen kan vi unngå store helsefarer grunnet at man sitter stille for mye.

Svenske fireåringer sitter stille nesten halvparten av sin våkne tid, og bare tre av ti unge får den anbefalte mengden av fysisk aktivitet, en time, per dag. En utvikling som skremmer de fleste av oss.

Med mindre fysisk aktivitet og flere stillesittende aktiviteter ser forskere bekymret på det enkelte individet og hele samfunnets utvikling. Kombinasjonen av dårligere matvaner og for lite fysisk aktivitet utgjør idag våre største helsefarer som blant annet depresjon, type 2 diabetes, demens og benskjørhet, for å nevne noen få.

Men den beste medisinen behøver ikke koste mer enn litt frisk luft! Studier har vist at 12 minutter med bevegelse før kan øke barnets konsentrasjon og evne til å lære. Og det kan også være moro!

Alle barn og unge føler seg bra ved fysisk aktivitet, og kanskje aller mest barn med konsentrasjons og lærevansker. Alle typer av fysisk aktivitet gjør at barna reagerer bedre på stress og ikke påvirkes like negativt ved stressende situasjoner.

Gode vaner utvikles i tidlig alder og vi lærer mest av de voksne i vår nærhet. Se velg trappen, sykle til skolen og lek mer! Det er i alle fall det forskerne anbefaler.

 

Kilder: 

Centrum för idrottsforskning
Skolbarns hälsovanori Sverige, 2013-2014
Biswass A et al. Ann Intern Med 2015; 162:123-32
WHO
Folkhäsomyndigheten
Hur mycket fysisk aktivitet behöver barn och unga?